مقالات
پرتوهای مایکروویو هیچ ضرری ندارند؛ اما داغ شدن پلاستیک داخل مایکروویو میتواند به تجزیهی مواد پلاستیکی و حل شدن آنها در غذا بینجامد.
مایکروویو برای افرادی که نمیتوانند آشپزی کنند، وسیلهی خوبی است و برخی آشپزها آن را به معنی دور ریختن هنر آشپزی میدانستند؛ اما فراتر از بحثهای آشپزخانهای این پرسش مطرح میشود: آیا پخت غذا در مایکروویو مضر است؟
به نقل از سازمان جهانی بهداشت، در صورت استفادهی صحیح، پرتوهای مایکروویو هیچ ضرری ندارند؛ اما نگرانیهای دیگری هم وجود دارند که کمتر شناخته شدهاند. برای مثال آیا پخت غذا با پرتوی مایکروویو باعث از بین رفتن مواد مغذی میشود یا گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی میتواند منجر به اختلال در هورمونها شود؟
از بین رفتن مواد مغذی
طبق برخی پژوهشها، پرتوهای مایکروویو باعث از بین رفتن برخی ارزشهای غذایی در سبزیجات میشود. برای مثال پخت غذا با مایکروویو میتواند منجر به حذف ۹۷ درصد از فلاونوئیدهای بروکلی شود. فلاونوئیدها ترکیبهای گیاهی با خاصیت ضدالتهاب هستند. این روش میتواند بیش از جوشاندن، خاصیت غذایی را از بین ببرد.
پژوهشی با عنوان از بین رفتن مواد غذایی بروکلی در مایکروویو در سال ۲۰۱۹ منتشر شد. مؤلفان در این پژوهش به پژوهشهای قبلی دربارهی زمان پخت، دما و پخت بروکلی با آب اشاره کرده بودند. طبق این پژوهش، زمان کوتاه پخت (برای مثال پختن بروکلی با پرتوی مایکروویو در یک دقیقه)، خاصیت غذایی بروکلی را تهدید نمیکند. بخارپز کردن یا پختن با پرتوهای مایکروویو حتی میتواند مقدار فلاونوئیدهای آزادشده را افزایش دهد. فلاونوئیدها رابطهی مستقیمی با کاهش ریسک بیماریهای قلبی دارند. به گفتهی پژوهشگران: «پختن غذا با مایکروویو بهتر از روش بخارپز است.»
اخبار مشابه